LATEST NEWS

На јубилејните “Охридски трубадури 2018“ Балканската пејачка елита во Охрид

Покрај македонските фолк и поп  звезди,  на фстивалот  ќе настапат  и познати пејачки имиња  од балканските земји: Карлос( Бугарија), Жак Худек, Владо Калембер (Хрватска), Елизабет Христоу ( Грција), Ален Исламовиќ (БИХ), групата  “Балканика’’(Србија),Мерима  Његомир (Србија)….   На јубилејниот, 25-ти  Интернационалниот музички фестивал   “Охрид  Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи Повеќе…

Јуле Маротова: Ми значат комплиментите од Шеила од „Бони Ем“!

„Посреќни од вчера“, „Слатка казна“, се дел од песните кои Маротови ги има испеано на „Охридски трубадури- Охрид фест“. Она што е интересно како биографски факт на ова музичко семејството, во 2015 година на оваа сцена сите заедно ја имаат својата семејна песна „Посреќни од вчера“, Благој, Јуле и синовите БојанПовеќе…

ЕЛЕНА ПЕТРЕСКА ТОЛЕВСКА: Три пати ја понесов победничката круна на„Охрид фест“

(24.02.2018) Меѓу најдобрите пејачки кои запеале на „Охрид фест“ дефинитивно е  Елена Петреска. Одамна ли датира Вашата љубов со овој фестивал? -.Ти благодарам Вале. На „Охрид фест“ прв пат настапив со песната „Не гледај назад“ на Хари Котларовски, во 2000 година. Интересно за оваа песна е тоа што беше одбиенаПовеќе…