Ексклузивно за македонските љубители на музиката

Ексклузивно за македонските љубители на музиката

 

Поздрав   од   SHEYLA  BONNICK  –  Бони ем

Германската дискогрупа  “ Бони ем “ најголемите светски успеси ги имаше кон крајот на седумдесеттите и на почетокот од осумдесеттите години. Составот го формираше Френк Фаријан во 1975 година.Тој сам ги пееше сите гласови, а подоцна “Бони ем” доби четворица постојани членови: Боби Фарел, Лиз Мичел која е членка на актуелната постава на групата, Маизи Вилијамс и Марсија Барет, сите со потекло од Карибите.

“ Бони ем “ најголемата слава  ја постигнаа со песните “Деди кул”, “Распутин”, “Реките на Вавилон” ……
Plakat OHRID1BOOKING 1BOOKING

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *