Кои телевизии ќе го пренесуваат фестивалот

Кои телевизии ќе го пренесуваат фестивалот

Фестивалот „Охридски трубадури, во  своето 23 годишно постоење, се повеќе го свртува вниманието на љубителите на музиката од балканските земји.Тоа се гледа како по бројот на странските новинари кои го следат фестивалот , така и по се поголемиот интерес на странските телевизии за тв пренос на фестивалските програми на “Охрид фест”.Според тоа слободно може да се каже дека  во Македонија не постои друга музичка  па и културна манифестација  која директно ја пренесуваат толкав број на странски тв куќи.Сето ова покажува колкав голем е придонесот на фестивалот “Охрид фест” во афирмацијата на македонската музика ,на градот Охрид  и воопшто на нашата држава.

 

 1. ТВ ЦГ…………………………………….Црна Гора
 2. TRT………………………………………………Турција
 3. Балканика ……………………………………….Бугарија
 4. Коперникус ……………………………………. Србија
 5. Свет + ……………………………………..Србија
 6. Бела ами…………………………………………..  Србија
 7. Визио …………………………………… ………….Албанија ?
 8. Z1 – …………………………………………………..Хрватска
 9. Fen ……………………………..……………Бугарија
 10. Pink ……………………………….…………Црна Гора
 11. TV NET……………………….…………….Словенија
 12. ТВ Хајат ….. ……………………………….Босна и Херцеговина

Официјалните права за пренос на фестивалот го има  ТВ21

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *