НАГРАДИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ВЕЧЕР 2017

НАГРАДИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ВЕЧЕР 2017

Наградата * Мато Дошен *за најдобар аранжман ја  освои  Селами Положани

– за најдобар текст  – Валентино -БиХ

-за најдобра интерпретација – Нуша Деренда-Словенија

-за најдобар дебитант – Симеон Коруновски

– за најдобар сценски настап- Ина Гардијан

наградата  *Долни  Сарај*  ја освои – Маја НИколиќ-Србија

најслушана песна меѓу два фестивали -Лена

 

прва  награда на  жири – *Оди си*(М.Оџаклиевска и Иван  Акулов-Русија)

втора награда на жири-  (Елизабет Христоу –Грција)

трета награда на жири *Жена*  Ѓоко  Ѓорчев

 

прва награда од публика –  –  (Елизабет Христоу –Грција)

втора награда од публика-  *Оди си * М.Оџаклиевска и И.Акулов

трета награда од публика- * Немој  да  ме  чекаш  *  -Трио Џентлмен

 

 

2 коментари

  1. Иван Акулов - декември 9, 2017 12:36 am

    Please, change the country for the Ivan Akulov!!! Its not Russia, its Moldova !!!!! Its very important!!! Thank you, Ivan Akulov

    Одговори
  2. Timco Apostolov - јули 18, 2018 10:06 am

    Vasata sugestija e prifatena…..promenata e veke napravena

    Одговори

Вашето мислење