Награди-2017

 НАГРАДИ  -ФОЛК ВЕЧЕР  2017

Награди  од  стручното жири;

    

 

 • Најдобар аранжман – Сашо Ливриннски
 • најдобар текст – Благица Павловска(Виножито на небото)
 • за најдобар дебитант –Мартина Валиенте (Бугарија)
 • За најдобра интерпретација –Ленче и Горан Кукиќ
 • Специјална награда Аце Ангелевски за песната Мачо тип(Руса Андова)
 • Најслушана песна меѓу два фестивала – Песна за Љубојно(Александар Цветковски)
 • Најтрубадурска песна – Елена (Жарко Тимотиевиќ)
 • Специјална награда Долни Сарај – Кога пеам (Гулабица)
 • За најдобар сценски настап – Скопски боеми
 • Прва награда од жири– Добро утро мило мое (Зоран Христов)
 • Втора награда од жири – Жал за Марика(Н.Величковски со С.МИлковска и Наши трубадури)
 • Трета награда од жири – Во вечна љубов верувам (група Соната)

Награди  од  публиката;

 

 • Прва награда од публика – Љубовна( Ленче и Горан Кукиќ и Јупитер)
 • Втора награда од публика – Мојата душа бистро езеро (Милован Секулоски и гр. Носталгија)
 • Трета награда од публика – Во вечна љубов верувам(група Соната)

НАГРАДИ – ПОП ВЕЧЕР  2017

Награди од жири

 • Наградата за најдабар аранжман ја доби авторот Симеон Коруновски за аранжманот на песната Најмила
 • Наградата Ѓоко Георгиев за најдобар текст ја освои Влатко Илиевски за текстот на мелодијата Дајте му ја
 • Наградата за најдобар дебитант му припадна на Емилија Петровска
 • Наградата за најдобра интерпретација ја освои Пепа која ја исполни песната Силна
 • Специјалната награда Долни Сарај ја освои The G Notes
 • Наградата за најдобар сценски настап ја освои Пепа
 • Наградата за најслушана песна меѓу два фестивали ја освои песната Прости ми која ја интерпретираше Лена
 • ТРЕТАТА НАГРАДА НА ЖИРИТО и припадна на мелодијата Оди си( Трио Џентлмен)
 • ВТОРАТА НАГРАДА НА ЖИРИТО и припадна на мелодијата Поезија(Моротов бенд)
 • ПРВАТА НАГРАДА НА ЖИРИТО и припадна на мелодијата Очи зелено сини(Горан Милошески)
 • ТРЕТАТА НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА и припадна на мелодијата Оди си Трио Џентлмен)
 • ВТОРАТА НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА и припадна на мелодијата Дајте му ја(Влатко Илиевски)
 • ПРВАТА НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА и припадна на мелодијата Силна(Пепа)

НАГРАДИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ВЕЧЕР

 • прва награда на жири – Оди си (М.Оџаклиевска и Иван Акулов-Молдавија)
 • втора награда на жири – (Елизабет Христоу –Грција)li>
 • трета награда на жири – Жена Ѓоко Ѓорчев
 • прва награда од публика – Ако не ме сакаш (Елизабет Христоу –Грција)
 • втора награда од публика – Оди си М.Оџаклиевска и И.Акулов
 • трета награда од публика – Немој да ме чекаш Трио Џентлмен
 • Наградата Мато Дошен за најдобар аранжман ја освои Селами Положани
 • за најдобар текст Валентино – БиХ
 • за најдобра интерпретација – Нуша Деренда Словенија
 • за најдобар дебитант – Симеон Коруновски
 • за најдобар сценски настап – Ина Гардијан
 • наградата Долни Сарај ја освои – Маја НИколиќ Србија
 • најслушана песна меѓу два фестивали – Без тебе која ја испони Лена