НАГРАДИ НА ’’ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ’’ 2018

 НАГРАДИ  -ФОЛК ВЕЧЕР  2018

 • најдабар аранжман – група’’ Скопски боеми’’ за песната ’’Музичарска’’
 • Наградата ’’Јован Павловски’’ за  најдобар тескст  -Зоран Марковски за текстот на мелодијата  ’’Коцкар’’
 • најдобар  дебитант  – Методија  Столески
 • најдобра интерпретација  –  група ’’Молика оне’’
 • Наградата  “Аце Ангелески„  – за  песната   ’ ’Од кафана до кафана““  која ја исполни Зоран Христов
 • за најслушана песна мегу двата фестивала  – ’’ Жал за Марика ’’ – Нино Величковски.Сандра Миловска и КУмановски тамбураши
 • најтрубадурска песна ја   –  ’’ Фајронт е ’’  која ја исполни  Ивајло Димитров
 • Специјалната награда  ’’Долни Сарај““  ја доби  песната ’’Со мене остани’’  –  Дејан Добревски
 • најдобар сценски настап  за  Раде и Руса  кои ја  испеаја песната  ’’Ќе те изгорам’’
 • ПРВАТА НАГРАДА   – ’’Откако те нема’’  -Лиа
 • ВТОРА   НАГРАДА    – ’’ Бегај солзо врела’’ – група’’Соната’’ и Катерина Брезова
 • ТРЕТА НАГРАДА   –   ’’На љубовта и треба““ –   Кате и ’’Нели ти реков’’

 НАГРАДИ  НА ПУБЛИКАТА

 • ПРВА  НАГРАДА      –  „Спомен љубовен“    Милован Секуловски
 • ВТОРА НАГРАДА  –  „Авионот ни полетува-  “  –   Благица Павловска
 • ТРЕТА  НАГРАДА   –  „Подај само рака“ –  –  Мерима Његомир

 Награди на  Поп вечер  2018

  Награди  на  ЖИРИ

 

 • прва награда- Филип Јордановски-  Без Тебе
 • втора награда– Лени Партикова-   Спомени
 • трета награда- Анастасија Аврамовска-Ти си мојот херој
 • најдобар дебитант  Огнен Здравковски
 • најдобар арнажман-Владимир Дојчиновски за песната -Дојди или оди си Лена
 • најдобар текст- текст на  Огнен Неделковски за песнта на -Не Знам
 • најдобра интерпрција– Трио ЏЕНТЛЕМЕНС
 • наградата ’’Долни Сарај’’- ’’Ти си тој’(Пепа Димовска-)
 • најслушана песна мегу два фестивала-’’Очи зелено сини’’(  Горан Милошески)

 Награди  на публиката

 • прва – Лена – ’’Дојди или оди си’’
 • втора  -Анастасија Аврамовска  ’Ти си мојот хероЈ
 • трета – Пепи Димовска – Ти си тој

 ИНТЕРНАЦИОНАЛНА  ВЕЧЕР  2018

 Награди  на  ЖИРИ

 • Прва награда   –   -’’Нови деца’’ -група  Балканика (Србија)
 • Втората награда  – ’’Зумбули’’- група Колонија  (Хрватска)
 • Трета  награда  – ’’Крошни’’ –Марко Кон –(Србија)
 • Наградата  ’’Мато Дошен’’ за најдобар аражман –  Дарија  Швајгер ( за аранжманот на песната  ““Сончев ден’’
 • Награда за најдобар текст –  Божидара Симеонова   (за текстот на  ’’ Те сакам мило мое’’)
 • Награда за најдобраинтерпретација –Ален Исламовиќ
 • Награда за најдобар дебитант  – Силвија Јунг
 • награда  за најдобар сценски настап-Ели Малај 
 • награда   “Долни Сарај““ – ’’ Ти си тој““ -Пепа

 Награди на публиката

 • Прва  награда на публика – ’’Нови деца’’-група  Балканика  *Србија(
 • Втората награда на жирито – ’’Зумбули’’- група Колонија  (Хрватска)
 • Трета награда на публиката- ’’Убавина’’ Трио Џентлменс