Овации од публиката – комплименти од критиката

Овации од публиката – комплименти од критиката

Овации од  публиката – комплименти од критиката

 

Интернационалната  вечер на  25-тото издание на   ’’Охридските трубадури’’ беше  вистински спектакл на крајот од летото.Програмата, сцената, водителската двојка  Марјана Станојквска и  Васл Зафирчев, добрите  мелодии и одличните  интепретации придонесоа  целокупната манифестација да добие највисоки оценки.Од  разговорите со македонските   и новинарите од балканските  земји  можеше да се добие  впечатокот дека   оваа фестивалска вечер може да се вброи меѓу најуспешните  годинешни изданија на Балканот.

Белградската група   ’’Балканика“  ги освои првите награди  на публиката и на жирито со песната ““Нови деца“.. додека  на загребскиот  состав ’’Колонија’’ им припадна  втрората награда  на жирито и  втората награда на публикта.

Третата награда на жирито ја освои мелодијата  – ’’Крошни’’  која ја исполни  Марко Кон  пејач Србија  а третата награда на публиката и припадна на  песната ’’Убавина’’ која ја  освои “Трио Џентлменс““ од  Македонија

 

Награди  на  ЖИРИ

Прва награда   –   -’’Нови деца’’ -група  Балканика (Србија)

Втората награда  – ’’Зумбули’’- група Колонија  (Хрватска)

Трета  награда  – ’’Крошни’’ –Марко Кон –(Србија)

Наградата  ’’Мато Дошен’’ за најдобар аражман –  Дарија  Швајгер ( за аранжманот на песната  ““Сончев ден’’

Награда за најдобар текст –  Божидара Симеонова   (за текстот на  ’’ Те сакам мило мое’’)

Награда за најдобраинтерпретација –Ален Исламовиќ

Награда за најдобар дебитант  – Силвија Јунг

награда  за најдобар сценски настап-Ели Малај 

награда   “Долни Сарај““ – ’’ Ти си тој““ -Пепа

Награди на публиката

Прва  награда на публика – ’’Нови деца’’-група  Балканика  *Србија(

Втората награда на жирито – ’’Зумбули’’- група Колонија  (Хрватска)

Трета награда на публиката- ’’Убавина’’ Трио Џентлменс

 

Вашето мислење