*Охридски трубадури 2017* на Facebook live и на You tube

*Охридски трубадури 2017* на Facebook live и на You tube

Фестивалот ќе може да се следи  преку австралиската сателитска телевизија  INTV  ,  на   Facebook  live  и на   You tube

 

ИНтернационалниот  музички фестивал Охрид фест- Охридски трубадури* преку австралиската сателитска телевизија  INTV  ќе можат да го следат љубителите на музикат од САД, Канада, Австралија,Нов  Зеланд и  Европа Истo така  тв пренсот од фестивалот ќе им биде  достапен  и на гледачите од балканските  земји преку  телевизиите од  Србија -. TV Kopernikus,  i TV Belami,  од Бугарија  -Tv Balkanika ,од Босна и Херцеговина -Hayat tv ,од Хрватска  -Z1 TV ,  Словенија  -Net TV, Црна Гора -TV Montena, и од Албанија – Vision plus  телевизија

Љубителите  на популарната музика од Македонија,  збиднувањата  на фестивалската охридска сцена  ќе можат да ги проследат  преку тв преносите на  ИН телевизија Охрид, INFEL –кабловска  телевизија, ТВ  КУманово, ТВ Сонце..ТВ Стар,ТВ Плус,ТВ Свет,ТВ  МТМ и ТВ ВИС.

Организаторите на фестивалот истакнуваат  дека премиерните  песни  од  Фолк, Поп и Интернационалната вечер , за  прв пат  во  дваесетгодишната историја на  *Охридски трубадури*   ќе можат да се следат  и преку директниот пренос на   Facebook live и на   You tube.Така милионскиот  аудиториум  ќе може да  се запознае со најновите  достигнувања во македонската музика и со убавините на  Охрид  и охридското езеро  преку  видео прилогот  кој  се емитува пред почетокот  на официјалната програма  од  ФОЛК,ПОП и ИНтернационалната вечер.

Фестивалот се отвара  вечер( среда) со Фолк програмата а продолжува утре со Поп вечерта на која  премиерно ќе слушнеме 16 песни в изведба  на  Влатко Илиевски,Пепа, Лена ,Ѓоко Ѓорчев ,МОротов бенд,Симеон Коруновски, *Џентлменс*……

*Охрид фест 2017*  завршува  во петок, 8 септември, со ИНтернационалната програма во која покрај наградените песни од ПОП вечерта  ќе бидат исполнети и песни од  балканските автори а  во шоу програмата ќе настапат  Трифун Костовски и Владо Калембер

 

press   *Охридски  трубадури  2917*

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *