Чунга лунга – песни за деца

Чунга лунга – песни за деца

Чунга лунга  –  фестивалска вечер за најмладите љубители на музиката.”Охрид фест – Охридски трубадури”  со оваа програма дава свој  придонес  во  пронаоѓањето и афирмирањето на  младите  воклани  таленти .Исто така со  програмата “Чунга лунга”  фестивалот секоја  година го зголемува фондот   на песни за деца со уште  дваесетина  нови мелодии.Фестивалот  годинава ќе се одржи на 22 август

************************************************************************************************************

   

Чунга Лунга 2016   редослед на изведби

 

 1. Ноа и Ангел – Сакаме исто девојче

Муз Т. и Ар. Боби Серафимовски

 1. Теодора Милошевска –  Сакам да сум лекарка

Муз.  Филип Неделковски Т. Огнен неделковски и Ар. Цане Петров

 1. Илина и Јована Николовски – Лето Лето

Муз и Ар. Сашо Николовски Т. Кристина Николовска

 1. Гаревски Андреј – Моја Марија

Муз и Ар. Боби Серафимовски Текст Ина Росс

 1. Мила Шќутовска – Што е, зошто е, и што прави

Муз. Т. и Ар Петар Кан

 1. Леонтина Киранџиска – Фантазија

Муз и Ар. Игор Димовски Т. Евантија Сигерова Таниќ

 1. Барбара Бошњак – Симпатија

Муз и Ар. Цане Петров

 1. Србија – Теа Рашов – Кажи благодарам

Муз Т. и Ар. Димче Китрозоски

 1. Мила Серафимовска– Бејбе банд

Муз. и Ар. Боби Серафимовски Текст Ина Росс

 1. Методија Столески – Чунга Лунга дечиња

Муз и Ар. Цане Петров  Т. Евантија Сигерова Таниќ

 1. Мкд и Косово – Дениса Дехари и Арлинд Ламачема

Муз. Шкодран Тплај  Т. Ќамил Алиу  и Ар. Ардиан Кастрати

 1. Бугарија – Кристијан Цветелинов Цонев – Хайде събуди се сега

Муз и Ар. Светослав Лобошки   Текст Йоана Мирчева

 1. Хрватска – Лорена Влашиќ – Конго

Муз и Ар. Давор Јендрашиќ Текст Сунчица Орешиќ

 1. Србија – Сара Ханзагиќ – Будна Сањам

Муз. Т. и Ар Рифат Рамовиќ

 1. Косово – ?
 2. Златно Славејче – гости
 3. Златно Славејче – гости
 4. Химна на Чунга Лунга

Муз и Ар. Петар Кан  Т. Огнен неделковски

 

Генералната   телевизиска и тонска проба во 12.оо,   во понеделник  ( 22  август) е задолжителна за сите  учесници

 

 

 

 

 

 

Вашето мислење