Фолк вечер

Фолк вечер

ФОЛК  ВЕЧЕР  ќе се одржи  на 23 август ( вторник).На летната сцена Долни Сарај покрај другите ќе настапат и Ленче Дедејска,  Барбара Јаковлевска, Драган Драгаш, Скопски Боеми, Соната, Маестро, Петар Нечовски ,Милован Секуловски , Мирко Вретовски, Лина Жаклина ,Иван Радевски, Руса Андова, Александар Цветковски, Фазли Луик, Ибуш Ибраимовски, Даниел Тодев, Дуле Зрновски.  други.Уметнички директор на оваа програма  е  Цане  Петров

Бобан Рајовиќ   со свое шоу на Фолк вечерта  и подарок ЦД за гледачите

 Бобан Рајовиќ   дел од своите многубројни хитови, како што се  песните

“Провокација”,  “Падобран”, “Кишa лијe”.”Нико није као ја “,” Бараба”,  или “ Усне боје вина “   ќе  исполни на својот мини концерт кој ќе се одржи во рамките на програмата на Фолк вечерта.
Бобан Рајовиќ  е роден  1971 година во Копенхаген. Како дете, многу ги сакал музиката и фудбалот. Во осмата година од својот живот со своето семејство се преселува во Беране, потоа живеел  во Подгорица а на шеснаесет годинишна возраст   со семејството се враќа во родниот град. Потоа заминува од  Копенхаген,  каде работел се и сешто  од работник  во фабрика  дo такси возач.
Во 2000 година, кога се преселува во Белград, се свртува кон музиката  и го снима свјот  прв албум едноставно наречен “Бобан” Вториот албум “Пукло срце” се појавува  во 2003 година  а вистинскиот бум во својата кариера тој го прави во 2006 година со третиот албум “Провокација”.Потоа следуваат албумите  “ Усне боје вина “(2007) , “  Косачи  “ (2008), ),” Најбоље до сада  “  (2009)  “   Мјењам  “   (2010),  “ Војник заблуда    “(2013        “

****************************************************************************************************************

 

фолк вечер 2016  – редослед на изведби

 

 1. Давид Миладинов –                                     Не верувам во грев

Муз и Т. Мирче Кикиритков Ар. Филип Стевеновски

 1. Сара Ристеска –                                          Еј море лудо младо

Муз. и Текст Злате Ангеловски Ар. Кирил Стојчевски

 1. Фазли Луиќ –                                             Не жали брате мој

М.и Т. Тоде Новачевски Ар.Роб Реџеповски

 1. 4. Селект бенд –                                                  Комшивке

М.Т. и Ар. Сашо Николовски

 1. Гордана Додевска –                                    Без љубов тешко е

Муз и Ар. Ц.П.Дундарак Текст Фотинула Паскова

 1. Кирил Бели Стојановски –                      Лични Охриѓанки

Муз. Гоце Џуклески Текст Кирил Бели Стојановски  Ар. Сашо Ливрински

 1. Руса Андова –                                                         Лудост или грев

М.Т. и Ар. Фотинула Паскова

 1. Александар Цветковски –                            Песна за Љубојно

Муз Текст и Ар. Ц.П.Дундарак

 1. Иван Радевски –                                           Охрид е моја судбина

М.  Ц.П.Дундарак Ар. Петров Цане Т. Бранко Николовски

 1. Стојне Николова –                                                Тебе ти припаѓам

Муз. и Т. Борчо Димитров  Арр. Љупчо Павловски

 1. Група Маестро –                                               Чаша виски ?

Муз и Ар. Тодор Завков Текст Елена Георгиева

 1. Ибуш Ибраимовски –                             Пат до роден град

М.и Ар.Игор Димовски Т. Орце Зафировски

 1. Скопски Боеми –                                           Барам чаре

М.и Ар. Цане Петров Т. Огнен неделковски

 1. 14. Благица Павловска и Барбара Јаковлеска Три по три

М.и Т. Благица Павловска Ар. Љупчо Павловски

 1. Петар Нечовски –                                      Дојди во Охрид

Муз и Текст Енвер Рашити Ар. Јовица Карајлиевски

 1. Ленче Кукиќ –                                                Љуби ме ко прв пат

М.и Ар. Петар Кан Т. Огнен неделковски

 1. Милован Секулоски и гр.Носталгија – Тажната романса

М.и Ар. Ристо Ице Крстевски Текст Миле Милевски

 1. Група Соната –                                           Свеќите на љубовта

М.и Ар. Цане Петров Т. Бранко Николовски

 1. Горан Кукиќ –                                                              Не е доцна

М.и Ар. Петар Кан Т. Огнен неделковски

 1. Виолета Томовска –                                                        Душа

М. и Т. Томислав Которчевиќ Ар. Дамир Имери

 

ЗАБЕЛЕШКА      ГЕНЕРАЛНАТА  ПРОБА (  -23   август     ВТОРНИК    во 12.00  часот  -)  Е  ЗАДОЛЖИТЕЛНА  ЗА  СИТЕ  ПЕЈАЧИ