Синока на Фолк вечерта Дожд и убави песни

Синока на Фолк вечерта Дожд и убави песни

Дождот  не успеа  комплетно да ја  расипе   убавата атмосфера   која во гледалиштето  на сцената во Долни Сарај  ја создадоа  дваесетината песни компонирани во духот на традиционалната  македонска музика и шоуто на  Бобан Рајовиќ.Главните награди на публиката и жирито  во силната конкуренција ги освоија  Милован Секуловски и Горан Кукиќ.

НАГРАДИ    на  ФОЛК    ВЕЧЕР

 

Наградата за најдабар аранжман ја доби авторот.. Љ упчо Павловски    за аранжманот   на  песната

За аранжманот на песната  „Три по три„

Наградата  * Јован Павловски* за  најдобар текст  ја освои .Орце  Зафировски  за текстот на мелодијата ..„Пат  до роден град

Наградата за најдобар  дебитант му припадна  на..Сара Ристевска

Наградата за најдобра интерпретација  ја освои Петар Нечовски  кој ја исплони мелодијата    „Дојди во  Охрид„

Наградата за најслушана песна мегу двата фестивала , ја освои песната  Предизвик мој*  во изведба на Руса Андова

 

Наградата  за најтрубадурска песна  ја   овои песната…… *Охрид е  моја судбија*   во изведба на Иван Радевски

 

Наградата  *Аце Ангелевски* ја освои песната

..„Чаша  виски* која ја исполни групата   *Маестро*

Наградата за најдобар сценски настап    ја освои  групата *Скопски Боеми*

Специјалната награда* Долни Сарај* ја освои песната  *Тебе ти припаѓам* во изведба на Стојне  Нколова

ТРЕТАТА   НАГРАДА  НА ЖИРИТО  и припадна  на  мелодијата    *Душа*    во изведба  на Виолета Томовска   

ВТОРАТА   НАГРАДА  НА ЖИРИТО  и припадна  на  мелодијата    .*Љуби ме ко прв пат*                                                                                                                          

која  ја исполни    Ленче  Кукиќ    

ПРВАТА    НАГРАДА  НА ЖИРИТО  и припадна  на  мелодијата  

   *Не е доцна*  која  ја исполни     Горан КУкиќ и  група  *Јупитер* 

 Третата наградана публиката ја   освои  песната

….*Песна  за Љубојно*    во изведба на Александар Цветковски.

Втората  награда на публиката   ја освои песната .„Свеќите на љубовта„   во изведба на група  +Соната

Првата награда на публиката   односно победник на Фолк  вечерта е  песната ..  „ Тажната романса   која ја  испони  МИлован Секуловски и групата  „Носталгија

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Ф о л к    в  е  ч  е  р

Како  гласаа членовите на  жирито  на  ПУБЛИКАТА

–        Членот на жири комисијата ги дава своите гласови по следниов редослед : 1,2,3,4,5,6,7,8,10 и 12.

Реден број Име на изведувач и име на песна  
1 Давид МИладинов 20
2 Сара Ристеска 7
3 Фазли Луиќ 9
4 Селект бенд 8
5 Гордана Додевска 10
6 КирилБели Стојановски 24
7 Руса Андова 12
8 Александар  Цветковски 53
9 Иван Радевски 29
10 Стојне  НИколова 37
11 Група  Маестро 16
12 Ибуш Ибраимовски 13
13 Скопски БОеми 19
14 Благица Павловска и Барбара Јаковлеска 9
15 Петар Нечовски 34
16 Ленче Кукиќ 35
17 Милован Секуловски и гр. НОсталгија 84
18 Гр.Соната 60
19  Горан Кукиќ и  гр,  Јупитер 48
20 Виолета Томовска 52

 

 

 

 

Вашето мислење