Убави песни и атмосфера на стартот од фестивалот

Убави песни и атмосфера на стартот од фестивалот

 • На првата фестивалска вечер од 24 издание на Интернационалниот музучки фестивал  *Охрид фест*  Охридски  трубадури , првите награди на жирито и публиката  ги  освоија песните *Добро утро мило мое* (Зоран Христов) и  *Љубовна*( Ленче и Горан Кукиќ и групата *Јупитер*).
 • На Фолк вечерта беа презентирани 21 песна од  кои барем половината ги  освоија срцата на љубителите на  фолк музиката.Покрај  неизвесноста и љубопитноста кои автори ќе ги освојат наградите, атмосферата на кејот од Охридското езеро ја запалија и членовите на групата *Биоритам* со нивните хитови  кои ги  исполнија во својата шоу програма.
 • Награди на фолк  вечер

Награди  од  стручното жири;

Најдобар аранжман-  Сашо Ливриннски

 • најдобар текст – Благица Павловска(*Виножито на небото*)
 • -за најдобар дебитант –Мартина Валиенте (Бугарија)
 • За најдобра интерпретација –Ленче и Горан Кукиќ
 • Специјална награда *Аце Ангелевски* за песната *Мачо тип*(Руса Андова)
 • Најслушана песна меѓу два фестивала-*Песна за Љубојно*(Александар Цветковски)
 • Најтрубадурска песна -*Елена*(Жарко Тимотиевиќ)
 • Специјална награда Долни Сарај – *Кога пеам*(Гулабица)
 • За најдобар сценски настап -* Скопски боеми*
 • Прва награда од жири– *Добро утро мило мое* (Зоран Христов)
 • Втора награда од жири – *Жал за Марика*(Н.Величковски со С.МИлковска и *Наши трубадури*)
 • Трета награда од жири -* Во вечна љубов верувам * (група *Соната*)
 • Награди на публиката

Прва награда од публика – *Љубовна*( Ленче и Горан Кукиќ и Јупитер)

Втора награда од публика *Мојата душа бистро езеро* (Милован Секулоски и гр. Носталгија)

Трета  награда од публика – *Во вечна љубов верувам*(  група *Соната* )

 

“Охридски Трубадури“ 2017 – ФОЛК ВЕЧЕР

Како гласаше жирито на публиката  + телеволтинг

 

 1. Кога пеам – ……………………….Гулабица 19 +4= 25
 2. Добро утро мило мое – …Зоран Христов 9+5=14
 3. Верни другари – …Илија Димовски – Илче 10+0=10
 4. 4. Можеби – ……………….Сашо Николовски 15+0=15
 5. 5. Сакам да ми бидеш невеста – .С. Георгиевски 8+0=8
 6. Мачо тип – ……………..Руса Андонова (Бугарија) 18+0=18
 7. Соколи Мои -………………….. Сефедин Бајрамов 16+0=16
 8. Не сака душа – ………………………….Раде Пилето 14+10=24
 9. Живот пишувам -……………………. Ѓоко Дичоски 36+2=38
 10. Само спомени – .. ………..Мартина Валиенте    20+0=0
 11. Љубена моја -………….Кирил Белистoјаноски 31+0=31
 12. Боли срцево боли – ………….Боби Спасеновски 34+3=37
 13. Анастасија – ………………………Петар Нечовски 30+0=30
 14. Искра – …………………………Серафина Фантаузо 14+1=15
 15. Мојата душа бистро езеро – М. Секулоски 86+6=92
 16. Виножито на небото– ……Благица Павловска 72+0=72
 17. Заљубен до гуша– ……………….Скопски Боеми 56+8=64
 18. Елена – …………….Жарко Тимотијевиќ – Србија 9+0=9

Во вечна љубов верувам – ………………….Соната       69+7=76

 1. Жал за Марика – Величковски – С.Милковска 44+0=44
 2. Љубовна – ……Ленче и Горан Кукиќ и Јупитер 87+12=99

 

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *