НАГРАДИ НА ’’ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ 2018

НАГРАДИ НА ’’ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ 2018

 

                               ФОЛК  ВЕЧЕР   2018

 

 најдабар аранжман – група’’ Скопски боеми’’ за песната ’’Музичарска’’

Наградата ’’Јован Павловски’’ за  најдобар тескст  -Зоран Марковски за текстот на мелодијата  ’’Коцкар’’

 најдобар  дебитант  – Методија  Столески

најдобра интерпретација  –  група ’’Молика оне’’

Наградата  “Аце Ангелески„  – за  песната   ’ ’Од кафана до кафана““  која ја исполни Зоран Христов

 за најслушана песна мегу двата фестивала  – ’’ Жал за Марика ’’ – Нино Величковски.Сандра Миловска и КУмановски тамбураши

најтрубадурска песна ја   –  ’’ Фајронт е ’’  која ја исполни  Ивајло Димитров

Специјалната награда  ’’Долни Сарај““  ја доби  песната ’’Со мене остани’’  –  Дејан Добревски

 најдобар сценски настап  за  Раде и Руса  кои ја  испеаја песната  ’’Ќе те изгорам’’

ПРВАТА НАГРАДА   – ’’Откако те нема’’  -Лиа

ВТОРА   НАГРАДА    – ’’ Бегај солзо врела’’ – група’’Соната’’ и Катерина Брезова

 ТРЕТА НАГРАДА   –   ’’На љубовта и треба““ –   Кате и ’’Нели ти реков’’

 

НАГРАДИ  НА ПУБЛИКАТА    

ПРВА  НАГРАДА      –  „Спомен љубовен“    Милован Секуловски

ВТОРА НАГРАДА  –  „Авионот ни полетува-  “  –   Благица Павловска

ТРЕТА  НАГРАДА   –  „Подај само рака“ –  –  Мерима Његомир

   

                                                                                                    

 

                                 

                           Награди на  Поп вечер  2018

 

ЖИРИ

прва награда- Филип Јордановски-  Без Тебе

вотора награда– Лени Партикова-   Спомени

трета награда- Анастасија Аврамовска-Ти си мојот херој

најдобар дебитант  Огнен Здравковски

најдобар арнажман-Владимир Дојчиновски за песната -Дојди или оди си Лена

најдобар текст- текст на  Огнен Неделковски

за песнта на -Не Знам

најдобра интерпрција– Трио ЏЕНТЛЕМЕНС

наградата ’’Долни Сарај’’- ’’Ти си тој’(Пепа Димовска-)

најслушана песна мегу два фестивала-’’Очи зелено сини’’(  Горан Милошески)

                      Награди  на публиката

прва – Лена – ’’Дојди или оди си’’

втора  -Анастасија Аврамовска  ’Ти си мојот хероЈ

трета – Пепи Димовска – Ти си тој

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА  ВЕЧЕР  2018

            Награди  на  ЖИРИ

Прва награда   –   -’’Нови деца’’ -група  Балканика (Србија)

Втората награда  – ’’Зумбули’’- група Колонија  (Хрватска)

Трета  награда  – ’’Крошни’’ –Марко Кон –(Србија)

Наградата  ’’Мато Дошен’’ за најдобар аражман –  Дарија  Швајгер ( за аранжманот на песната  ““Сончев ден’’

Награда за најдобар текст –  Божидара Симеонова   (за текстот на  ’’ Те сакам мило мое’’)

Награда за најдобраинтерпретација –Ален Исламовиќ

Награда за најдобар дебитант  – Силвија Јунг

награда  за најдобар сценски настап-Ели Малај 

награда   “Долни Сарај““ – ’’ Ти си тој““ -Пепа

                                            Награди на публиката

Прва  награда на публика – ’’Нови деца’’-група  Балканика  *Србија(

Втората награда на жирито – ’’Зумбули’’- група Колонија  (Хрватска)

Трета награда на публиката- ’’Убавина’’ Трио Џентлменс

 

 

 

Вашето мислење