Blog

Директниот тв пренос ќе го реализира ТВ21

Годинешните  музички случувања на  сцената Долни Сарај во Охрид, каде што ќе се одржи 23-то издание на Интернационалниот музички фестивал  *Охрид фест -Охридски трубадури„ ќе ги пренесува  новоотворената  телевизија  ТВ 21 Телевизија 21 започна со емитување на својата програма во Македонија симболично на  21 октомври во 21 часот.. Таа е дел од косовската  групација РТВ 21…
Read more

Миодраг Врчаковски уметнички директор на Интернационалната програма

Проф. Д-р Миодраг Врчаковски неврорадиолог во Neuromedica, водител на  популарната емисија “Соул рели” и автор на текстови за повеќе од 300 песни, ќе биде уметнички директор на Интернационалната програма на годинешното издание на фестивалот „Охридски трубадури„.Бидејќи списокот на учесниците  се уште се комплетира, тој не сакаше во  овој момент да ги презентира  пејачите  кои ќе…
Read more

Маја Оџаклиевска со шоу на „ Охридски трубадури 2016„

Маја Оџаклиевска ,една од најдобрите македонски и балкански пејачки,ќе настапи на годинешниот Интернационален музички фестивал  „Охридски трубадури„.Таа нема да настапи во натпреварувачкиот дел од  фестивалот,туку на македонската публика  ќе и се претстави со своја мини шоу програма.Таа на  гледачите  во Долни Сарај и на  милионскиот аудиториум  од  Балканот ќе им понуди  дел од нејзините многубројни …
Read more

Кои телевизии ќе го пренесуваат фестивалот

Фестивалот „Охридски трубадури, во  своето 23 годишно постоење, се повеќе го свртува вниманието на љубителите на музиката од балканските земји.Тоа се гледа како по бројот на странските новинари кои го следат фестивалот , така и по се поголемиот интерес на странските телевизии за тв пренос на фестивалските програми на “Охрид фест”.Според тоа слободно може да…
Read more