Категорија: интернационална вечер

СО МУЗИКАТА НА *БОНИ ЕМ* ТАНЦУВАШЕ ЦЕЛАТА ПУБЛИКА

  Публиката на летната сцена  Долни Сарај во Охрид   имаше   ретка можност да  ги види на мегдан  музичарите и интерпретаторите  од  Македонија , Балканските  земји  и  светот и да направи  споредба на  лице место  за тоа каде во овој момент се наоѓа македонската  поп продукција.Првиот впечаток е  дека  немаме причини за срам.Напрптив! Македонските автори презентираа…
Read more

Миодраг Врчаковски уметнички директор на Интернационалната програма

Проф. Д-р Миодраг Врчаковски неврорадиолог во Neuromedica, водител на  популарната емисија “Соул рели” и автор на текстови за повеќе од 300 песни, ќе биде уметнички директор на Интернационалната програма на годинешното издание на фестивалот „Охридски трубадури„.Бидејќи списокот на учесниците  се уште се комплетира, тој не сакаше во  овој момент да ги презентира  пејачите  кои ќе…
Read more