Награди-2016

НАГРАДИ    на  ФОЛК    ВЕЧЕР  2016

 

Наградата за најдабар аранжман ја доби авторот Љупчо Павловски    за аранжманот   на  песната за аранжманот на песната  „Три по три„

Наградата  * Јован Павловски* за  најдобар текст  ја освои .Орце  Зафировски  за текстот на мелодијата ..„Пат  до роден град

Наградата за најдобар  дебитант му припадна  на..Сара Ристевска

Наградата за најдобра интерпретација  ја освои Петар Нечовски  кој ја исплони мелодијата    „Дојди во  Охрид„

Наградата за најслушана песна мегу двата фестивала , ја освои песната  Предизвик мој*  во изведба на Руса Андова

Наградата  за најтрубадурска песна  ја   овои песната…… *Охрид е  моја судбија*   во изведба на Иван Радевски

 Наградата  *Аце Ангелевски* ја освои песната

..„Чаша  виски* која ја исполни групата   *Маестро*

Наградата за најдобар сценски настап    ја освои  групата *Скопски Боеми*

Специјалната награда* Долни Сарај* ја освои песната  *Тебе ти припаѓам* во изведба на Стојне  Нколова

ТРЕТАТА   НАГРАДА  НА ЖИРИТО  и припадна  на  мелодијата    *Душа*    во изведба  на Виолета Томовска

ВТОРАТА   НАГРАДА  НА ЖИРИТО  и припадна  на  мелодијата    .*Љуби ме ко прв пат*   која  ја исполни    Ленче  Кукиќ

ПРВАТА    НАГРАДА  НА ЖИРИТО  и припадна  на  мелодијата

*Не е доцна*  која  ја исполни     Горан КУкиќ и  група  *Јупитер*

 

 Третата наградана публиката ја   освои  песната

….*Песна  за Љубојно*    во изведба на Александар Цветковски.

Втората  награда на публиката   ја освои песната .„Свеќите на љубовта„   во изведба на група  +Соната

Првата награда на публиката  односно победник на Фолк  вечер е  песната ..  „ Тажната романса   која ја  испони  МИлован Секуловски и групата  „Носталгија

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Ф о л к    в  е  ч  е  р  2016

Како  гласаа членовите на  жирито  на  ПУБЛИКАТА

      Член на жири комисијата ги дава своите гласови по следниов редослед : 1,2,3,4,5,6,7,8,10 и 12.

   
1Давид МИладинов20
2Сара Ристеска7
3Фазли Луиќ9
4Селект бенд8
5Гордана Додевска10
6КирилБели Стојановски24
7Руса Андова12
8Александар  Цветковски53
9Иван Радевски29
10Стојне  НИколова37
11Група  Маестро16
12Ибуш Ибраимовски13
13Скопски БОеми19
14Благица Павловска и Барбара Јаковлеска9
15Петар Нечовски34
16Ленче Кукиќ35
17Милован Секуловски и гр. НОсталгија84
18Гр.Соната60
19 Горан Кукиќ и  гр,  Јупитер48
20Виолета Томовска52

 

*********************************************************** 

 

ПОП ВЕЧЕР

НА „ОХРИД ФЕСТ – ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ 2016“

 

Наградата за најдабар аранжман ја доби авторот Благој Маротов за аранжманот на песната „Слатка казна“

 Наградата *Ѓоко Георгиев* за најдобар текст ја освои Ристо Самарџиев за текстот на песната „Мило мое најмило“

Наградата за најдобар дебитант ѝ припадна на Тамара Ангеловска

Наградата за најдобра интерпретација ја освои Пепа, која ја исплони мелодијата „Барем јави се“

 Наградата за најслушана песна меѓу двата фестивала ја освои песната „Без тебе* во изведба на Влатко Илиевски

Наградата за најдобар сценски настап ја освои Пепа

Специјалната награда „Долни Сарај“ ја освои песната „Укради ми го срцето“ во изведба на Ѓоко Танески

 

Третата награда на жири ѝ припадна на мелодијата „Жешко“ во изведба на Зои Блаж

Втората награда на жири ѝ припадна на мелодијата „Опиј ме“ која ја исполни Џина Паппас Џокси

Првата награда на жири ѝ припадна на мелодијата „Без тебе“ која ја исполни Лена

 

Третата награда на публиката ја освои песната „Жешко“ во изведба на Зои Блаж

 Втората награда на публиката ја освои песната „Како првиот пат“ во изведба на Влатко Илиевски

Првата награда на публиката односно победник на Поп вечерта е песната „Барем јави се“ која ја исполни Пепа

**********************************************************

НАГРАДИ ВО ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ВЕЧЕР

НА „ОХРИД ФЕСТ – ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ 2016“

 

Награда за најдобра интерпретација – Хелена  Благне за изведбата на песната „Нека е со помин“

Наградата „Мато Дошен“ за најдабар аранжман ја доби авторот Владимир Дојчиновски за аранжманот на песната „Мило мое најмило“

Наградата за најдобар текст ја освои Костадинос Георгијадис од Грција за текстот на песната „Европа“

 Наградата за најдобар дебитант ѝ припадна на Групата ЛИФТ од Србија

Наградата за најдобра интерпретација ја освои Хелена Благне, која ја исплони мелодијата „Нека е со помин“

 Наградата за најдобар сценски настап ја освои Лена за песната „Без тебе“

Специјалната награда „Долни Сарај“ ја освои песната „Тело до тело“ во изведба на Мартинијан Кириловски

Третата награда на жирито ѝ припадна на мелодијата „Љубов ветена“ во изведба на Ѓоко Ѓорчев

Втората награда на жирито ѝ припадна на мелодијата „Срце скршено“ која ја исполни гостинката од Албанија, Дрисалда

Првата награда на жирито ѝ припадна на мелодијата „Добри мој“ која ја исполни Срѓан Марјановиќ од Србија

 

Третата награда на публиката ја освои песната „Барем јави се во изведба на Пепа

Втората награда на публиката ја освои песната „Без тебе“ во изведба на Лена

Првата награда на публиката односно победник на Интернационалната вечер е песната „Нека е со помин“ која ја исполни Хелена Благне од Словенија