Досегашни добитници на награди

1994

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Зоран Георгиев, „Кажи, кажи Гино„
 • награда на публиката – група Нели ти реков, „Мој Галебе„ 

 1995

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Горан Кукич, „Дали има пиле шарено„
 • награда на публиката – Ленче Дедејска, „Течете солзи„ 

 1996

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Марина Пухариќ и група Корона, „Вечна Билјана„
 • награда на публиката – група Биоритам, „Ех да ми свири садило„

 1997

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Благица Павловска, „Ех, Охриде„
 • награда на публиката – Блага Петреска, „Заиграј срце„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Тања Царовска, „Твојот бакнеж ме прогонува„
 • награда на публиката – Гоце Арнаудов, „Судбино„   

1998

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Ибуш Ибраимовски, „Рибари верни другари„
 • награда на публиката – Петар Нечовски, „Охрид мој„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Сашо Гигов Гиш, „Јана„
 • награда на публиката – Сашо Гигов Гиш, „Јана„

1999

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Милица Кузмановска, „Ајде запри Науме„
 • награда на публиката – Петар Нечовски, „Верна да си„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Лидија Кочовска, „Незнам да те преболам„
 • награда на публиката –  Алекс, „Сакам да си моја„

2000

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Кирчо Поп Лазаров, „Бисеро, бисер охридски„
 • награда на публиката – Фросина, „Ирина„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – група Компас, „Ти си ми„
 • награда на публиката – Тања Царовска, „Завршен„

2001

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Душко Георгиевски, „Илино моме„
 • награда на публиката – Томислав Маниќ, „Го љубам Охрид„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Елена Петреска, „Не гледај назад„
 • награда на публиката – Марјан Стојановски, „Срце ќе ти украдам„

2002

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Благоја Грујоски, „Што се случува„
 • награда на публиката – Зуица Лазова, „Не ме прашувај„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – група Твинс, „Ме зароби„
 • награда на публиката – Биба Додева, „Јас и мојот бенд„   

2003

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Маријана и Росана, „Ајде сестро да запееме„
 • награда на публиката – Орце Стефковски, „Играј моме чочек ти„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Мартин Вучиќ, „Коса од злато„
 • награда на публиката – Мартин Вучиќ, „Коса од злато„

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Саша Матиќ (Босна и Херцеговина), „Мојот град„
 • награда на публиката – Маја Гроздановска Панчева (РС Македонија), „Нова планета„

2004

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – група Компас, „Кораб изгубен„
 • награда на публиката – Петар Нечовски, „Охрид граду бисерен„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Маја Вукичевиќ, „Амајлија„
 • награда на публиката – Марјан Стојановски, „Има нешто„

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Горан Каран (Хрватска), „Светот е луда топка„
 • награда на публиката – Бојан Маровиќ (Србија и Црна Гора)

2005

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Нино Величковски и група Боеми, „Крв боемска„
 • награда на публиката – Ристе Наумовски, „Вечен Охрид„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Мики Јовановски Џафер, „Немирни мисли„
 • награда на публиката – Ѓоко Таневски, „Немам право„

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Бојан Бјелиќ (Србија и црна Гора), „То није љубав“
 • награда на публиката – Бојан Бјелиќ (Србија и црна Гора), „То није љубав“

2006

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – 
 • награда на публиката – Петар Нечовски, „Една мајка постои„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Елена Петреска, „Галебе„
 • награда на публиката – Елена Петреска, „Галебе„

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Вања и Мика
 • награда на публиката – Јозефина (Хрватска), „На порталот на судбината„

2007

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Елена Велевска, „Небо од ванила„
 • награда на публиката – Милан Бабиќ, „Сега кога те нема„ 

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Елвир Мекиќ и Маја Саздановска, „Опасно„
 • награда на публиката – Адриан Гаџа, „Сам се лажам„

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Никола Буроваќ и Тања Жагар (Србија / Словенија), „Нека те,нека те„
 • награда на публиката – Бојан Маровиќ (Црна Гора), „ Ничег нема„

2008

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Снежана Савиќ, „Сакам да сме заедно„
 • награда на публиката – Снежана Савиќ, „Сакам да сме заедно„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Игор Митровиќ, „Никогаш повеќе„
 • награда на публиката – Дани Димитровска, „Никој како ти„

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Шпат Касапи (Албанија)
 • награда на публиката – Антонија Шола (Хрватска), „Божји пат„

2009

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Лидија Милошевиќ-Саманта, „Еден ден„
 • награда на публиката – Анета и група Молика, „Имаш друга„

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Ристо Самарџиев и Влатко Илиевски, „За љубов се пее до крај„
 • награда на публиката – Ристо Самарџиев и Влатко Илиевски, „За љубов се пее до крај„

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – Жак Худек (Хрватска), „Опасна жена„
 • награда на публиката -Ристо Самарџиев и Влатко Илиевски -РС Македонија), „За љубов се пее до крај„

2010

ФОЛК ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – 
 • награда на публиката – 

ПОП ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – 
 • награда на публиката – 

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР:

 • награда на стручното жири – 
 • награда на публиката –